Etusivu > Ohjelmisto > Mie jätän tämän rakkauhen


Mie jätän tämän rakkauhen

Topi Mikkolan 25-vuotistaiteilijajuhlan monologikokonaisuus Rosa Liksomin teoksista "Unohdettu vartti" ja "Tyhjäntien paratiisi".
Ensi-ilta 23.11.1991 Kuhmossa.

Ohjaus: Riitta Mänty

Esitys joka valloitti Tukholman, Göteborgin ja Helsingin. Jo 14 vuotta ohjelmistossa ollut Topin ensimmäinen Rosa Liksom -monologi jatkaa edelleenkin ohjelmistossa ja esityskertoja on jo yli 360.

Tunnin mittaisessa esityksessä Topi käy läpi viiden eri miehen kohtalot.
Jutut kertovat pohjoissuomalaisen miehen yksinäisyydestä, ahdistuneisuudesta, ympäristön luomista paineista ja miehenä olemisen ja rakastamisen vaikeudesta syrjäisellä seudulla.
Esityksen on ohjannut Oulun läänin ohjaava läänintaiteilija Riitta Mänty.

Lehtiarvosteluja:

"Tarinoiden yllä roikkuu näkymätön hirttosilmukka, mutta näyttämöllä syödään Suomilenkkiä, suklaata ja hörpitään päälle kossua. Esitys koostuu loputtoman tarkoista pienistä nyansseista, pohjoisen murteen niukkuudesta ja lämmöstä"
(Kirsikka Moring, Helsingin Sanomat)

"Mikkola uskaltaa karistaa byrokraatin viitan harteiltaan ja hypätä estradille. Ja mikä ettei, kun näyttämölliseen ilmaisuun on sellaisia edellytyksiä kuin hänellä".
(Rolf Bamberg, Demari)

"Harvoin, todella harvoin lähtee teatterista toivoen, että esitys olisi jatkunut pitempään. Tällä kertaa kävi niin. Kiitos Topi Mikkola".
(Soile Seppä, Kaltio)