Etusivu > Ohjelmisto > Mie alan tekemhän syntiä


Mie alan tekemhän syntiä
- ja mie meinaan tehä paljon


Ensi-ilta Helsingissä 14.10. 2001 klo 19. Vierailuesitys Q-teatterin Puoli-Q -näyttämöllä.

Ohjaus: Anna-Maria Klintrup
Puvustus: Elina Kolehmainen
Lavastus: Elina Kolehmainen
Juliste ja käsiohjelma: Sanna Pyykkö


Neljännen kerran Kuhmon kulttuurisihteeri, ohjaaja, näyttelijä Topi Mikkola on tarttunut Rosa Liksomin teksteihin.
Topi Mikkola on ollut Liksomin tulkkina 10 vuotta ja on maankuulu kolmesta edellisistä Liksom-aiheisista monologi-illoista: "Mie jätän tämän rakkauhen" (1991), "Mie hellustin sitä akkaa" (1995) ja "Hyännäköinen mies" (1998). Esityskertoja jo 1000 ja katsojia yli seitsemänkymmentä tuhatta.

Mie alan tekemähän syntiä on naismonologeja Topin esittämänä. Liksom nostaa esille perheellisten ja perheettömien naisten kohtaloita aivan yhteiskunnan äärilaidalta toiselle. Jokaisen naisen tarina tuntuu hyvin tutulta ja läheiseltä aivan kuin kyse olisi naapurin tytöstä tai tädistä. Liksom vie kuulijat naisen pään sisälle, tekee kertomiensa henkilöiden epätavallisista tarinoista aidon oloisia.

"Mie alan tekemhän syntiä ja mie meinaan tehä paljon. Mie tehen syntiä koko loppuelämäni niin paljon ko ikinä kerkiän...". Eroottinen syntiteema kulkee tarinasta toiseen, naiset etsivät rakkautta, hellyyttä, onnea, ovat uhmakkaita ja ylpeitä sekä sinnikkäitä selviytyjiä.

Tervetuloa tekemhän syntiä Topin seurassa !

"Olipa hyvä esitys! Harvoin tapahtuu sellaista, että teksti ja esitys täydentävät toisiaan niin, että syntyy ikään kuin kolmas taso, joka on itsenäinen, osiensa summaa suurenmoisempi ja ehjempi kokonaisuus.

Esitys on niin uskottava ja luonnollinen, ettei tule ajatelleeksikaan, että kyseessä on miehen tulkinta erilaisten naisten kokemuksista ja kohtaloista.

Esitys on hykerryttävän oikeaan osuva ja hauska. Yleispätevyydessään näytelmästä löytyy katsojalle runsaasti samaistumiskohteita. Topi Mikkolan esitys karisti ennakkoluuloja siitä, että monologi olisi pitkäveteistä jaarittelua."

Anja Koskela, KALEVA 25.3.2003