Etusivu > Ohjelmisto > Mie olen niin mahtava mies


Mie olen niin mahtava mies

Ensi-ilta ja kantaesitys Joensuussa 28.2. 2009 klo 19.  Vierailuesitys suurella näyttämöllä.

Ohjaus ja sovitus: Kimmo Lavaste
Lavastus: Veera Laakso
Lavastuksen valmistus: Ella Itäranta
Äänisuunnittelu: Miska Riekkinen
Valosuunnittelu: Sami Ehrukainen
Puvustus: Kimmo Lavaste ja Topi Mikkola
Tarpeisto: Tuija Lehtinen
Käsiohjelman kansi ja juliste: Klaus von Matt


Topi Mikkolan uusi monologi Rosa Liksomin tekstiin.

Topi Mikkola on tavoittanut Rosa Liksomin  teksteihin perustuneilla monologeillaan kymmeniätuhansia katsojia ympäri Suomea. Ensimmäisen esityksen hän teki vuonna 1991 ja se oli nimeltään Mie jätän tämän  rakkauhen. 

Nyt on vuorossa jo kuudes  Topin Rosa Liksom -esitys ja se onkin sitten 60-vuotisjuhlan paikka.

Tämänkertaisen esityksen nimi on Mie olen niin mahtava mies. Siinä Topi käy läpi yhdeksän miehen kohtaloita nykysuomessa. Esityksessä  pohditaan miehenä olemisen ongelmaa. Juuri kun sitä uskoo olevansa oikein mahtava ja menestyvä mies, joka selviää tilanteesta kuin tilanteesta, edessä saattaakin olla luja syöksy kohti ongelmien kurimusta.

Kertomusten miehet ovat monet ainakin jonkinlaisessa yhteiskunnallisessa asemassa: pappeja, poliiseja, isoja ja vähän pienempiä isäntiä. Kuitenkin kaikki jo kohtalaisen kokeneessa iässä. Silti vaan elämä tahtoo heittää tielle yllätyksiä, jotka pakottavat arvioimaan uudestaan itseä ja muita. Topin esittämät tarinat ovat hauskoja, ymmärtäviä ja kohtuullisen ronskeja, kuten Rosan tyyliin kuuluu.  Mutta tähän juhlaesitykseen kuuluu myöa tarina, joka on  vakavan koskettava ja puhutteleva. Se kertoo sotaveteraanista, joka matkustaa vaimonsa kuoleman jälkeen tyttärensä kanssa kaukoitään ja purkaa siellä sotatraumojaan, joiden seurauksista tytär on saanut kärsiä koko lapsuutensa.

Miehenä olemisen onni ja kirous, ihmissuhteiden mutkat ja monet yhteiskunnan ilmiöt koomisessa valossa levittäytyvät eteen tässä Topi Mikkolan juhlamonologissa!


Kantaesitys ja ensi-ilta teatterin suurella näyttämöllä lauantaina 28.2.2009 kello 19:00.
 
Toinen esitys torstaina 12.3.2009 kello 19:00.
Esitys kestää noin 1 tunti ja 40 minuuttia väliajan kanssa.

Kuva: Klaus von Matt